trešdiena, 2011. gada 20. jūlijs

Vēja kūkas



Par vēja kūkām ir dzirdēti dažādi stāsti - kādam tās cepot ir bijusi jāpavada nakts, vēl cits esot uzsitis roku tikai ar trešo reizi. Visi tomēr no savas pieredzes zinām, ka vēja kūkas jebšu vecrīgas kafejnīcās un konditorejās rada drīzāk vilšanos, nevis agrīno prieku, tāpēc labāk iemācīties tās taisīt pašiem - tas nemaz nav tik grūti.


Sākam ar to, ka ieslēdzam cepeškrāsni, lai pamazām sildās uz 180 grādiem.


Vispirms gatavosim pildījumu, kuram vajadzēs
- 150 gramus biezpiena
- 150 gramus rikotas
- 1.3 glāzes cukura
- 1.8 tējkarotes vaniļas cukura
- 1.2 glāzes saldā krējuma

Pagatavošana - visu samaisa ar blenderi, līdz sanāk viendabīga masa; ieliek ledusskapī.


Mīklai vajadzēs:
- 1.4 glāzes ūdens
- 1.4 glāzes piena
- 55 gramus saldā krējuma
- 2.5 olas
- Šķipsniņu sāls
- Šķipsniņu cukura
- 1.2 glāzes miltu
- 25 gramus pūdercukura
* vajadzēs arī cepampapīru

Pagatavošana -
  1. Uzvārīt ūdeni, pienu, sviestu, cukuru un sāli katlā ar biezu dibenu
  2. Piebērt miltus un fiksi maisīt, kamēr mīkla nesāks atiet nost no katliņa malām
  3. Pārlikt mīklu bodā, pielikt olas pa vienai, rūpīgi samaisīt - mīkla gatava
  4. Pārlikt mīklu kulinārijas špricē un izspiest aplīšus 3 centimetru diametrā uz cepampapīra, kas izlikts uz cepešpannas. Ja nav kulinārijas šprices, var droši izmantot tējkaroti
  5. Cept 18 minūtes vai kamēr mīkla piepacelsies un kļūs brūnīga
  6. Izņemt no cepeškrāsns un ļaut atdzist
  7. Sapildīt ar krēmu un no augšas apbērt ar pūdercukuru. 
Vislabāk vējakūkas garšos aukstas klāt pie tējas, tāpēc līdz pasniegšanai tās vajadzētu turēt ledusskapī.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru