trešdiena, 2011. gada 20. jūlijs

Zemeņu un Ķīnas persiku kompots ar piparmētrām



Dažreiz tik ļoti centies atgriezt to bezrūpību un prieku, ko atceries no bērnības vasarām laukos, bet tas nekādi neizdodas - cilvēka prāts darbojas vismistiskākaos veidos. Atmiņas mūs neklausa, bet pašas atnāk tad, kad vismazāk sauktas - caur sen aizmirstām skaņām, smaržām un garšām. Auksts kompots atgādina karsto siena laiku, kad talciniekiem un lielākajiem palīgiem - bērniem - tika nestas pusdienas uz pļavu.

Zemeņu un Ķīnas persiku kompotam ar piparmētrām vajadzēs
- 2 litrus ūdens
- Saišķi piparmētru
- 2 Ķīnas persikus
- 7 zemenes
- Cukuru pēc garšas

Pagatavošana - 
  1. Nomazgāt zemenes un nogriezt zaļās lapiņas
  2. Nomazgāt persikus un sagriezt tos šķēlītēs
  3. Nomazgāt piparmētras un noplēst lapiņas
  4. Visu salikt katlā, pievienot cukuru pēc sajūtām
  5. Ļaut uzvārīties, noņemt no plīts un kompotu atdzesēt līdz istabas temperatūrai
  6. Ielikt ledusskapī uz pāris stundām, lai kompots sevī uzņem zemeņu un piparmētru smaržu.

P.S. Tā kā zemeņu sezona iet uz beigu pusi, tās droši var aizvietot ar ērkšķogām jebšu jāņogām.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru