otrdiena, 2011. gada 2. augusts

Krāsnī cepti kartupeļi ar kinzu





Vasarā, kamēr jaunie kartupeļi vēl nav pārvērtušies par vecajiem kartupeļiem, tie daudzās mājās ir ēdiens numur viens. Kartupeļi ir arī viens no tiem dārzeņiem, kurš izmantojams miljons dažādos veidos, kā zināms, pat atliek to tikai citādāk sagriezt un tas jau maina savu garšu.


Vajadzēs:
- 1 kilogramu jauno kartupeļu
- nelielu kinzas saišķīti
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- sāli un piparus pēc garšas

Pagatavošana:

- uzsildīt cepeškrāsni līdz 200 grādiem
- kārtīgi nomazgāt kartupeļus, salikt bļodā, apliet ar eļļu, uzbērt sāli un piparus un visu samaisīt
- izlikt cepampapīru dziļajā kvadrātveida formā, rūpīgi salikt kartupelīšus vienu pie otra
- likt iekšā krāsnī un cept 55 minūtes
- sīki sagriezt kinzu un samaisīt ar jau saceptajiem kartupeļiem


Kinzu var aizvietot ar pētersīļiem un zaļajiem lociņiem vai dillēm. Starp citu, jaunie kartupelīši, kas samaisīti ar dillēm un sviestu, rada smaržu, kas ļoti atgādina sēņu mērci.


Labu apetīti :)


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru