svētdiena, 2011. gada 21. augusts

Plūmju kūciņas vai pīrāgs

Tagad ir pienācis īstais plūmju laiks. Turklāt, kā vienmēr gadījumos, kad dārzā ir plūmju koks un sākas sezona, rodas jautājums - ko ar to milzīgo plūmju apjomu iesākt? 


Tad nu lai top plūmju pīrāgs vai kūciņas!


Vajadzēs:
- 1 glāzi miltu
- 1 glāzi mandeļu (sablenderēt vai sasmalcināt ar lielo virtuves nazi)
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 110 grami saldā krējuma
- 3/4 glāzes cukura
- 2 olas
- 1/3 glāzes augu eļļas
- 8 prāvas plūmes
- pēc garšas izjūtām - 1/2 tējkarotes kanēļa un vaniļas
- 8 cepamtrauciņi (ramekins)
Pagatavošana:
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
- Nomazgā plūmes, sagriež tās uz pusēm, izņem kauliņus.
- Vienu pusīti noliek malā, otru - sagriež vēl 4 daļās.
- Samaisa miltus ar cepampulveri un kanēli pēc vēlēšanās.
- Sakuļ sviestu ar cukuru, pa vienai pieliek klāt olas, pēc tam eļļu (es to visu daru blenderī).
- Pie šīs masas pievieno miltus, visbeidzot klāt liek mandeles un visu rūpīgi samaisa.
- Gatavajai mīklai pielikt klāt sagrieztās plūmju daļiņas.
- Mīklu sadala pa 8 cepamtrauciņiem, virsū uzliek plūmju pusītes.
- Šaut iekšā cepeškrāsnī uz 25 minūtēm, piesekot līdzi un ņemt laukā, kad kļūst brūni.
Ļaut atdzist un ēst nost :)


Šo pašu mīklas daudzumu var izmantot, lai izceptu lielu pīrāgu, tikai plūmju pusītes tad saliek šķērseniski pa cepamformu. Lielo pīrāgu jācep 30 vai 40 minūtes, atkarībā no cepeškrāsns. 


P.S. Šo recepti var variēt un plūmju vietā izmantot persikus vai bumbierus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru