trešdiena, 2011. gada 10. augusts

Tomātu salāti ar kinzu un sezama sēkliņām

Kamēr vasara vēl nav galā un no laukiem un dārziem regulāri tiek piegādāti siltumnīcu tomāti, tie ir jāliek lietā.
Salātiem vajadzēs:
- gardus tomātus
- nelielu saišķīti kinzas
- ēdamkaroti sezama sēkliņu
- sāli un piparus pēc garšas un olīveļlu

Sēkliņas uzsilda uz nelielas uguns, tomātus nomazgā un sagriež daivās, sīki sagriež kinzu. No Amerikas draudzenes nāk ieteikums kinzu un citus garšaugus ērti smalcināt nevis ar nazi, bet gan ar šķērēm.
Un tas arī viss - pielejam eļļu, pieberam sāli un piparus. It kā elementāri, tomēr tas ir lielisks piemērs tam, ka pat pavisam vienkārša sastāvdaļa pilnībā maina ierasto ēdiena garšu. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru